PROFESSORS

jjjjj

jj

Maribel Bover

La seva activitat laboral ha estat i està centrada en el món de la dansa com a continuació de la iniciada per la seva mare, Rosa Maria Viñals que l’any 1956 va crear la seva pròpia escola com alumne del mestre Joan Magriñà.

L’acurat ensenyament i l’estreta col.laboració amb la seva mare li va permetre d’obrir el seu propi centre de dansa l’any 1974. A partir d’aquest moment i durant 6 anys assisteix a les classes del mestre Joan Tena de Barcelona. – L’any 1975 va ser la introductora del jazz a Girona.

L’any 1976 s’inicia en la tècnica de dansa jazz, a l’estudi Ana Maleras de Barcelona. Durant els mesos de Juliol i Agost rep classes de ballet clàssic a Cannes (França) a mans dels prestigiosos professors: M.Ferran, Mdme Castanier i Rosella Hightower.

Anys 1980,82 i 83 continua perfeccionant els estudis de ballet clàssic en el centre de dansa Ramón Solé de Barcelona.
Cursets de dansa clàssica amb la coneguda professora Carmen Roche i de jazz amb Carl Paris.

Creadora de la coreografia de la pel.lícula WakaWaka (1987, Kim Densalat).

1987,88 i 89 s’inicia en la dansa Contemporània amb els professors Andreu Bresca i Ramón Oller a la Fàbrica (Barcelona).

1988 A la Universitat de Saragossa imparteix un curs D’Anatomo-Fisiologia i Patologia de la Dansa. Al mateix temps continua perfeccionament de jazz amb Anna Sànchez de Barcelona.

Durant molts anys estudia la tècnica Limón (dansa contemporànea) i la tènica Simonson (Simonson Jazz Technique Certificate).

L’any 1992 moguda per la seva inquietud coreogràfica crea i dirigeix la «Companyia de dansa de Girona» formada per sis ballarines i amb el suport musical de La Locomotora Negra.

En el 1993 s’aprova el reconeixement del seu centre per part de la Generalitat de Catalunya (Departament d’Ensenyament) com a Centre Autoritzat no Oficial; en data 21 Juliol de 1993 el DOC 1773, s’aprova l’esmentada sol.licitud.
L’any 1994 després de presentar-se a L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona per fer el Pla de Formació Continuada del professorat de la Dansa havent només dinou places per tot el professorat interessat de Catalunya, va treure la plaça dotzena. L’any 1996 acaba aquest pla de Formació ha estat reconegut per Resolució de 17 Novembre de 1994 de la Directora General d’Ordenació Educativa del Departament d’Ensenyament.

En el terreny de la coreografia crea els Espectacles de Fi de Curs i Gales de l’escola que es representen cada any en el Teatre Municipal de Girona. Muntatges com: Monopoly Girona, Coppélia, Peter Pant, Fantasia i més Fantasia, Pinotxo…»El món màgic de Júlia»…. en els que hi participen tots els alumnes de l’escola i són un important esdeveniment artístic de la ciutat de Girona . Aquests espectacles es fan cada any i més d’una sessió ja que Maribel creu que és molt important que l’alumne/a tingui l’oportunitat de demostrar el treball fet durant tot l’any i de mostrar l’art que porta a dins.

Professora en les activitats dirigides trimestrals del Servei d’Esports de la UDG (Universitat de Girona).

ACTUALMENT amb el seu renovat esperit de superació i ampliació de coneixements assisteix regularment a cursos, espectacles, esdeveniments en l’àmbit internacional. Invitada a assistir a les classes de l’Escola de Dansa de l’Òpera de Roma. Assisteix durant una setmana a les classes de la companyia de l’Òpera Nacional de Finlàndia, invitada per la directora Dinna Björn.  Últimament participa a les classes magistrals impartides per Elisabetta Terabust, directora del Teatre de la Scala de Milà. Artistes com Tamara Rojo i companyies de dansa de renom internacional fan els seus assaigs a l’escola per els espectacles programats en el Festival Castell de Peralada i el de Cap Roig.

Bournonville Summer Seminar a Biarritz (França) amb professors, primers ballarins i direcció del Ballet Real del Teatre de l’Òpera de Dinamarca.

Gener de 2010 Seleccionada per formar part de la taula del Pla Estratègic de Cultura de L’Ajuntament de Girona.

kkkkk

kkkkk

Guillem Brull

Als tres anys comença els seus primers passos de ballet a l’escola de la seva mare, veient des d’un principi les seves aptituds per la dansa la seva mare Maribel Bover «el prepara» a nivell professional.

Als 16 anys i durant quatre estudia dansa a la coneguda escola del Teatre de L’Òpera de Roma, a on els 20 anys es llicencia com a ballarí acadèmic professional. Durant aquest període participa a espectacles juntament amb el «Corpo di Ballo del Teatro dell’Opera» a la ciutat de Roma i els estius a les Termes de Caracalla.

Estudia amb els professors Rodolfo Castellanos, Pablo Moret i Ofelia Gonzalez (ex primers ballarins del Ballet Nacional de Cuba). L’escola italiana sota la direcció de Paola Jorio i la companyia de dansa del Teatre en mans de la mítica ballarina Carla Fracci.

Amb l’escola de l’Òpera ha ballat cada any en el Teatro Nazionale, en els col.legis de la capital italiana i de les afores. Ballets com Coppélia, Pinocchio, La Fille Mal Gardeé, Paquita, Graduation Ball i Napoli. 

Compagina la dansa amb els estudis de Pedagogia a la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia).

Un cop titulat 2006 es presenta al Concurs Internacional: Premio Roma creat per l’Accademia Nazionale di Roma, a on queda finalista. Entre el jurat hi ha el famós coreògraf Heinz Spoerli, director del Ballet de la Òpera de Zürich. Heinz li ofereix un contracte professional per entrar a formar part del «Zürcher Ballet» ballant a la mateixa Casa de l’Òpera com a l’estranger.

Durant tot aquests anys ha tingut l’oportunitat d’actuar per els millors teatres d’Europa, ballar davant del Papa Joan Pau II a la mateixa plaça Sant Pere del Vaticà o personatges polítics actuals com Norodom Sihamoni (ex-ballarí i rei de Cambotja). Perfecciona ballet clàssic avançat amb Elisabetta Terabust, directora del Teatro alla Scala di Milano.

Setembre de 2007: en Guillem és fitxat com a ballarí professional per la companyia del Ballet del Teatre de l’Òpera Nacional de Finlàndia (Helsinki), dirigida per Dinna Björn i Kenneth Greve i durant tres anys debutarà també com a ballarí solista. Tour a Macau (Xina) del 17 al 23 de Gener 2009 i Tour a Singapore («Anna Karenina» en el Esplanade Theater) del 25 al 30 Maig de 2009. 

Escollit per Natalia Makarova per debutar en el «Bronze Idol» de la Bayadère a Helsinki.

Bournonville Summer Seminar a Biarritz (França) amb professors, primers ballarins i direcció del Ballet Real del Teatre de l’Òpera de Dinamarca.

Nadal 2009 «Invitat com a primer ballarí en el «Teatro Massimo di Palermo» (Sicilia) per ballar l’Ocell Blau de La Bella Dorment (coreografia d’Irina Kolpakova).

Durant una temporada s’incorpora a formar part del Scottish Ballet, famosa companyia de dansa del Regne Unit. El Ballet Nacional d’Escòcia té la seva seu a Glasgow. Entre d’altres anirà de gira amb el Scottish Ballet «Romeu i Julieta» al Festival Internacional d’Edimburg, Glasgow, Aberdeen, Inverness (Escòcia) i Belfast (Irlanda del Nord).

El setembre de 2010 és fitxat per un any pel prestigiós Ballet de Víctor Ullate de la Comunitat de Madrid.

El març de 2011 tour a USA amb el Ballet d’Ángel Corella amb actuacions a Nova Orleans, Seattle i Charleston.

Professor en les activitats dirigides trimestrals del Servei d’Esports de la UDG (Universitat de Girona).

Motivat per la dansa jazz no ha deixat mai l’oportunitat d’aprendre de la seva mare i de diferents professors especialitzats en el teatre musical, modern i el jazz.

Actualment ha perfeccionat diferents estils de dansa Jazz al Pineapple Dance Studios de Londres i a les reconegudes escoles com el Broadway Dance Center, Alvin Ailey School i el Steps on Broadway de Nova York.

Fotografies i vídeos d’en Guillem:

(Vídeos d’anys anteriors a l’actual)

UNITS PER L’ART